På toppen av en vulkan-Hverfjall

Please follow and like us:
Pinterest

Vi var nysgjerrige hvordan det ser ut i en vulkan som er forholdsvis ny, her er det ingen liv av noen slag nesten, bare noen få planter har begynt å komme frem. Dette krateret er ca. 1 kilometer i diameter så har for 4500 år siden vært en stor vulkan. Det er en god klatre tur opp på en sti for å komme helt til toppen, man går da ca 400 meter opp i høyde.

Hverfjall er en tephrakegle eller tuff ring vulkan på Nord-Island, øst for Mývatn. Det brøt ut i for  4500 år siden i den sørlige delen av Krafla-sprekksvermen.  Tephra er blitt fraktet fra Hverfjall over hele Myvatn-området. Tephra er ukonsolidert pyroklastisk materiale produsert av et vulkanutbrudd. Det består av en rekke materialer, typisk glassaktige partikler dannet ved avkjøling av dråper magma, som kan være vesikulære, faste eller flaklignende, og en varierende andel av krystallinske og mineralske komponenter som stammer fra fjellet og veggene luftåpningen. Når partiklene faller til bakken, blir de til en viss grad sortert etter vind- og gravitasjonskreftene og danner lag av ikke-konsolidert materiale. Partiklene blir videre beveget av grunnflate eller underjordisk vannstrøm

 Sony ILCE-7rMIII 100
Sony FE 16-35/4,0 ZA OSS Vario-Tessar T*  F11
15.07.2020- 15:08 16mm
Hverfjall – Myvatn-Iceland  1/30sec

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pinterest
Pinterest
Pinterest